Skoči do osrednje vsebine

Aktualno

Najdi

OČISTIMO SVET 2019

15. 09. 2019 21:36:00

 


Komunala Novo mesto se tudi letos pridružuje pobudi Ekologov brez meja. 

Sicer smo čistilno akcijo izvedli že spomladi, pa vendar vabimo vse posameznike in organizacije, da se 21. septembra pridružite milijonom ljudi po svetu in se samoiniciativno odpravite v naravo. 


Kaj lahko storite na ta dan:
• Odpravite se z vrečko na sprehod in poberite odpadke.
• Organizirajte čistilno akcijo v svoji krajevni skupnosti: dogovorite se z nami in upoštevajte navodila za varno čiščenje.

Pomagajte nam pri osveževanju Registra divjih odlagališč in vnesite nove podatke.

- Z nami delite vaše predloge, vtise in najbolj čudne odpadke. Da bomo vaša prizadevanja lažje ujeli na 'radar', uporabite #ocistimo




Če boste na predlagani dan izvedli čistilno akcijo v vaši občini skupaj s krajani, društvi, šolami in vrtci, vas naprošamo, da nas obvestite (kontakt: sonja.kolenc@komunala-nm.si).


Na Komunali Novo mesto boste teden dni pred akcijo lahko prevzeli vreče in rokavice.


Udeležence akcije obvestite, da vse ločeno zbrane odpadke (ločiti vsaj na osnovne frakcije: embalaža, steklo, nevarni odpadki, kosovni odpadki, mešani odpadki) odložijo na zbirnih mestih v zabojnik ali pustijo vreče z ločeno zbranimi odpadki poleg zabojnika, če je le ta poln.


V primeru, da je odpadkov več in so zbrani na odmaknjeni lokaciji, pa nam le-to sporočite. Tako bomo lažje poskrbeli za odvoz ločeno zbranih odpadkov in surovin. Dvignili smo zavedanje prebivalstva, da gradbeni odpadki v naravo ne sodijo, sistemsko pa se problematika še vedno ni uredila, zato so Ekologi brez meja letošnjo globalno čistilno akcijo obeležili s strokovnim dogodkom “Počistimo z gradbenimi in kosovnimi odpadki”.


In še predlog: na ta dan vabljeni v naravo; mogoče bo njena lepota komu odprla oči, da jo je potrebno ohraniti.

 

Število ogledov (809)

Tagi: