Aktualno

Najdi

OŠ CENTER - MOJ ODNOS DO OKOLJA

11/11/2019 8:29:00 PM

Pri gospodinjstvu smo v sklopu teme Moj odnos do okolja naredili sprehod po Novem mestu.

Iz šole smo odkorakali proti Novemu trgu in se ustavili pri velikem zelenem zbiralniku. Na njem smo opazili napis E-cikliraj.Spoznali smo, da lahko vanj odlagamo odsluženo električno in elektronsko opremo (na primer – sušilce za lase, ventilatorje, mobitele …) in podjetje Zeos bo poskrbelo za njihovo reciklažo.

Pri Hotelu Krka sta nam pogled pritegnili dve parkirni mesti, ki sta pobarvani z različnimi vzorci. Namen tega sporočila v okviru Društva estetika je, da lahko  parkirne prostore uporabimo tudi za druge namene. Če uporabimo drugačne načine transporta, bodo parkirni prostori prazni in tako lahko postanejo naše igrišče, počivališče ali prostor za ustvarjanje.

Ali veste, kje se v Novem mestu nahaja Skriti park? Mi smo ga našli. Pogovorili smo se njegovem pomenu ter o našem odnosu do okolja z branjem zgodbice Kjer se osel valja, dlako pusti.


Na Glavnem trgu smo podrobneje spoznali sistem izposoje koles z imenom GoNM.

V šolo smo se vrnili mimo tržnice in trgovine, ki spodbuja lokalno samooskrbo. Ugotovili smo, da se zelo zavedamo tega, da kupujemo izdelke lokalnih proizvajalcev in uživamo sezonsko hrano.

Z novo izkušnjo smo se vrnili v šolo.

Number of views (191)

Tags:
porno