Skoči do osrednje vsebine

Aktualno

Najdi

Eko pohod

A se nam pridružiš?

18. 04. 2021 21:27:00

 

                                                                                                             

 

Mladinski odsek Pohodniškega društva Novo mesto skupaj z Mestno občino Novo mesto vabi VSE, še posebej pa mlade ljubitelje pohodništva in občudovalce narave na pohod s čistilno akcijo

PO DELU RUDOLFOVE POTI

V ČETRTEK, 22. aprila 2021

POZOR: na turi bomo spoštovali veljavne ukrepe proti Covidu-19!  Vsi, ki niste zdravi, ostanite doma! Vsako spremembo, prosim, sproti sporočite. Vsi imejte s seboj maske, lahko tudi razkužilo. Držali bomo varnostno razdaljo. Po potrebi bomo oblikovali skupine z do deset udeleženci. Prevoz bomo izvedli SAMO Z OSEBNIMI VOZILI. V kolikor bo tura odpadla zaradi epidemiološke slike ali vremena, jo bomo predvidoma izvedli v maju.

 

Rudolfova pot je skoraj 40 km dolga pohodniška in kolesarska pot po meji pomerja Rudolfswerta (takratno poimenovanje Novega mesta), kakor ga je določil Rudolf IV. Habsburški z ustanovno listino leta 1365.

 

ZBOR: V ČETRTEK, 22. aprila 2021, ob 16. uri, na parkirišču pri Mercator centru v Bršljinu.  Z avtomobili se bomo drug za drugim odpeljali na izhodišče nad pokritim vkopom pri Karteljevem.

 

POTEK POHODA: Vsi zbrani udeleženci se bomo seznanili s potekom pohoda, se  prešteli in krenili na pot po Rudolfovi poti, v smeri proti  Daljnemu vrhu. Pot je zelo slikovita, saj poteka po zelenečem se gozdu, ob travnikih, skozi vas in ob potoku. Z Daljnega vrha bomo imeli čudovit razgled na Novo mesto z okolico. Med hojo nas bo sproščalo ptičje petje in žuborenje vode. Imeli bomo tudi malico, druženje in igranje. Sproti bomo pobrali smeti in tako v EKO tednu poskrbeli za čistost poti. Zmerne hoje bo za 2 uri. VREČE ZA SMETI IN ROKAVICE BOSTE DOBILI NA POHODU.

 

OPREMA: Potrebovali boste primerno obutev za hojo po gozdu, ustrezna oblačila glede na vreme, nahrbtnik v katerem imejte malico, vrečko za svoje smeti, pijačo v plastenki in kar sami potrebujete. 

CENA: Izlet je brezplačen.

POVRATEK: Na izhodišče se bomo vrnili približno ob 19.uri.

 

PRIJAVE bomo zbirali: Majda Markovič, 041 577 822, majda@tomas.si;

 Igor Pucelj, 041 730 160, igi.pucelj@gmail.com; in Ajda Hudoklin, 031 463 144, ajda.hudoklin@gmail.com

 

Vljudno vabljeni!

 

 

Razpis pripravila Majda Markovič.

POJDIMO SKUPAJ VARNO V GORE.

 

Število ogledov (572)

Tagi: