Skoči do osrednje vsebine

Aktualno

Najdi

POSLANICA DIREKTORJA KOMUNALE g. Bojana Kekca

Ob dnevu Zemlje

21. 04. 2021 21:35:00

14 let smo naše izkušnje, ideje in predloge predstavljali z različnimi istomislečimi sooblikovalci na prireditvi ob dnevu Zemlje. 


Letošnjo 51. obletnico »Svetovnega dne Zemlje«  pa obeležujemo skupaj s 17. dolenjskimi Eko šolami  s to mojo poslanico ter z osnovnošolskim filmom zbranih eko aktivnosti  naših/vaših šol. 


Tudi na  tak način se lahko začnejo delati majhni koraki k izboljšanju ravnovesja med človekom in naravo, ohranjajo se medsebojni odnosi, izmenjajo marsikatere izkušnje in dozorijo nove ideje. 


Na tem mestu se iskreno zahvaljujem vsem osnovnošolcem in njihovim staršem, ker skrbite za okolje, predvsem pa resnično že  delujete krožno. (ločujete tetrapak  - iz katerega dobimo higienski papir, ločujete odpadno jedilno olje – iz katerega dobimo biodizel). 


Vse naše dejavnosti, katere pokrivamo, brez uspešnega vodenja vzgoje najmlajših, nam zagotovo ne bi prineslo tako dobrih rezultatov.


Letos torej praznujemo dan Zemlje že 51. leto zapored. Ta globalni dogodek ima letos poudarek na tem, da stopimo skupaj in preprečimo prihajajoče katastrofe podnebnih sprememb in uničenja okolja. Skupaj lahko obnovimo našo Zemljo. 

Tema dneva Zemlje 2021 je Obnovitev naše Zemlje. 

Podnebne spremembe so za življenje  na  tem  planetu najpomembnejši izziv. 


Polagam ti na srce, vedno imej v mislih da vrneš planetu več, 

kot mu vzameš! 

Zato letos posadi vsaj eno drevo. 

S tem zagotoviš zdravo in varno okolje, 

boljši in lepši svet, tukaj zdaj in za pozneje.


Torej dragi EKO šolarji, 

spoštujte naravo imejte jo radi in ostanite zdravi.

Število ogledov (521)

Tagi: